6 Kasım 2016 Pazar

Köpeğinizin Doğru Beslenmesi ve Bakımı

Köpeğinizin sağlıklı olmasını istiyorsanız, buna onu doğru beslemekle başlamalısınız. Onu fazla besleyip şişmanlamasına izin vermeyin ya da yanlış gıdalarla beslemeyin. Köpeğinizin farklı gıdalar almasını sağlayın. Sadece bir çeşit köpek mamasıyla beslemeyin, et yemeklerinin yanında sebze yemekleri de yedirin. Asla ve asla tavuk eti vermeyin. Köpeklerin eklem, kemik ve şeker hastalıkları beslenmeyle ilgilidir. Ayrıca köpeklerinizin güzel ve parlayan tüylere sahip olmasını ve güzel gözükmesini istiyorsanız onu doğru beslemeniz gerekir. Köpeğinizin sağlıklı olması için, nasıl beslenmesi gerektiği ve kilo testiyle ilgili sitemizdeki ayrıntılı yazıya lütfen bir göz atın.

Köpeğinizle aranızdaki bağı kuvvetlendirmek ve onun sağlıklı kalmasını sağlamak için en doğru ve kolay yoldur. Düzenli olarak köpeğinize baktığınız zamanlarda, banyosunu yaptırırken, tüylerini tararken, tırnaklarını keserken vs. ona daha çok temas etme fırsatı bulacaksınız bu da köpeğinizin size olan bağının kuvvetlenmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda liderine yani size güvenmesini öğrenecek ve sizi otorite olarak görüp saygı duyacaktır. Ayrıca düzenli olarak köpeğinize bakmanız, güzel ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır. Onun cildine, tüylerine, kulaklarına, gözlerine, dişlerine, tırnaklarına yapmış olduğunuz bakım, ciddi problemlerle karşılaşmadan potansiyel problemleri yakalamanızı sağlayacaktır. 

Köpeğinizin size, parlayan tüyleri, yaşayacağı uzun ve sağlıklı hayat için minnettar kalması istiyorsanız yapmanız gerekenler aslında çok kolay. Köpeğinizin bakımını her zaman beraber paylaşacağınız güzel zamanlar olarak değerlendirin, keyif alın. Yapmanız gerekenleri önceden ayarlamanız ve bunu köpeğinize alıştırmanız işleri kolaylaştıracak bu da bakım zamanının kolay ve keyifli olmasını sağlayacaktır. Hem sizin için hem de onun için ne banyosu, ne tüylerinin taranması ne de diğer bakımı bir külfet olmamalıdır. 

Lütfen; köpeğinizin bakımına başlamadan önce sitemizde o konuyla ilgili yazıyı okuyun. Böylece bu işin onun için bir oyun, sizinde köpeğinizle hoşça vakit geçireceğiniz bir zaman olmasını sağlayabilirsiniz. Hazırlık aşamaları çok önemlidir. Köpeğiniz için doğru fırçayı seçmek, banyo öncesi ona küveti alıştırmak ya da dişlerini fırçalamaya başlamadan önce diş macunu ve diş fırçasına alışması gibi. 

Hiçbir şeyin bir anda olmasını beklemeyin. Sakin olun ve bir hafta tanıyın. O zaman göreceksiniz her şey aslında ne kadar kolay ve keyifli.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder