3 Kasım 2016 Perşembe

Köpeğim kendini neden koruyamıyor?

Filanca kişi köpeğine çiğ et verdi, karanlık odaya kapattı, dövdü işe yaradı..
Korumacı bir köpek ile dengesiz bir köpeği karıştırmamalıyız eğer köpeğinizi karanlıkta büyütür iseniz köpeğiniz takipçi bir köpek ise korkak olacak, ki bunu yapan kişininde korkak diyipte köpeği sokağa atabileceği tahmin edilebilir.
Bazılarının içinde bir umut doğdu sanki; Benim köpeğim sanırım alfa köpek yavruların en kalıplısı, diğer yavruları dövüyordu aldım. İşte burada ikinci cümlemi okuyun. Bunu yaparsanız köpeğiniz dengeli bir köpek olmaz sonra vay efendim sahibine saldırıyor bu köpek demeyin. Çiğ et veriyorum; hayal ettiğiniz gibi olmayacak, çiğ et halk efsanesi diyebiliriz. Günümüzde barf adı ile çiğ et ile beslenen köpeklerde saldırganlık gözlenmemiş hatta bir takım sağlıklı sonuçlar alınmıştır. Köpeği döversem işe yarar; hayır köpeğiniz bu sefer korkak olacaktır saldırıyor diyenler köpek köşeye sıkıştığı için kendini koruyordur. Efsaneleri dinler uygular iseniz hayal kırıklığı yaşayacaksınız ve dostunuz unda hayatında derin yaralar açacaksınız.

Belki son cevaplarımdan dolayı kötü tepkiler alabilirim ancak bu konular hakkında hiç bir bilgisi olmayan ve bencilce "Sen canisin! Neden bu soruyu soruyorsun! Git buradan!" diyerek insanların cevaplarını almalarına engel olup üstüne lafı ağzına tıkayıp kovan kişiler kendinizce haklısınız evet aslında haklısınız gerçekten kötü niyetli insanlar var ancak merakından soranları dahi yargılayıp dışlıyorsunuz onun yerine sorularına cevap verebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder