13 Kasım 2016 Pazar

HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU BUGÜNE KADAR NE YAPTI!

Hayvan barınakları gezildi, iyileştirilmeleri için barınak çalışanlarıyla komisyon üyeleri uzun uzun toplantılar yaptı.

Geçen Mart’ta, İstanbul Gaziosmanpaşa’da 23 kediyi keserek buzdolabında sakladığı tespit edilen şahıs yakalanıp akıl hastanesinde 5 gün gözetim altında tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Komisyon "Böyle bir vahşeti gerçekleştiren şahsın serbest bırakılmasının insanlık için de tehlike arz ettiğini" vurgulayan açıklama ve kampanyalar yaptı. 

Ülkeye kaçak hayvan sokulmasını ve petshoplarda çok kötü şartlarda satışa sunulmasını engellemek için uyarı ve bilgilendirme yazıları hazırlayıp, bunların farklı dillere çevirerek havaalanları ve gümrüklere asılmasını sağladı.

Hayvan haklarıyla ilgili eğitici TV programlarının yapılması için RTÜK’le görüştü. 

İnternetteki bir paylaşım sitesinde Edirne Lisesi 10 Fen A sınıfı öğrencilerinin bir yavru kediyi sınıfın camından aşağı atmalarının görüntüsü ellerine geçince, ilgili okul müdürlüğü ve Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdular. Okul müdürlüğü bir daha böyle bir olayın yaşanmayacağına dair komisyona bir yazı gönderdi.

Komisyon başkanı hayvanlardan özür diliyor
Gücümüz, sokaktaki kedinin gözüne asit dökülmesine yetiyor. Gücümüz, sokaktaki gariban köpeği belediyeye zehirlenmesi için şikayete yetiyor. Gücümüz, sadece görevini yapmak olan eşeğin gözünü oymaya yetiyor. Çünkü o gücü kullanmadığımız sürece kendimizi aciz, kudretsiz ve bu toplumda ciddiye alınmayan, aşağılık kompleksi içinde olduğumuzu hissediyoruz. Onlar ise bizden hálá belki de umutsuz bir şekilde mevcut 5199 sayılı yasaya isyan etmemizi bekliyor. Bu yasaya isyan için Ankara’da olmamızı bekliyorlar. Onlar adına konuşalım, barınaklardaki dramlarına son verelim diye. Sevgili canlar, bir hukukçu olarak hepinizden özür diliyorum. Hepinize yetişemediğimiz için değil, kurtaramadığımız için de değil, can çekişmelerinizi hálá engelleyemediğimiz için de değil. Sadece hálá hiçbir makamı, hiçbir yetkiliyi, hiç kimseyi ikna edemediğimizden. Özür diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder