12 Kasım 2016 Cumartesi

Köpeğinizin Adını Değiştirmek

Yetişkin bir köpek sahibi olan herkesin aklında ki ortak soru “Köpeğin adını değiştirmek doğru mudur?”olmuştur. Köpeğin ismi konusunda bu kadar hassas olmak inanın ki sadece sizi endişeye düşürecektir. Köpekler hepimizin bildiği gibi zeki ve çabuk öğrenebilen canlılardır. Her şeyi çok çabuk öğrenebildikleri gibi yeni isimlerine de pek tabi aşina olabilirler. Öyle değil mi? 🙂
Köpekler gelişmiş bir görsel zekâ kadar işitsel zekâya da sahiptirler. Bunu daha köpeğinize ilk ismini verdiğinizde anlayabilirsiniz. Bir süre sonra ona ismiyle seslendiğinizi anlarlar ve her isim telaffuzunda size bakışlarıyla, hareketleriyle ya da sesleriyle geri dönüş yaparlar. Yavru köpekler isim değiştirme konusunda daha az sıkıntı yaratırlar çünkü henüz isimleri tam olarak hafızalarında yer etmemiştir. Bu sayede kısa bir süre içerisinde ona yeni ismini kabul ettirebilirsiniz. Hatta bunu bir oyuna çevirebilir yeni ismine verdiği olumlu tepki sonrası onu mamayla ya da herhangi bir oyunla ödüllendirebilirsiniz. Bu durum yeni ismi öğrenme süresini sizin için çabuklaştırır ve kolay hale getirir.
Şayet köpeğiniz uzun yıllardır sizinleyse ya da yetişkin bir köpek sahiplendiyseniz ve ismini değiştirmek istiyorsanız bu sizin için biraz daha sıkıntılı geçecek bir sürecin habercisi olabilir. Yine de bu iş sizin düşündüğünüz kadar zor olmayacaktır. Yetişkin köpeklere uzun yıllar boyunca aynı isimle seslenildiği için yeni isimlerine alışmaları zaman alacaktır. Bu süreyi kısaltmak için köpek eğitim programlarından yararlanabilir ve köpeğinizin yeni ismine alışmasına yardımcı olabilirsiniz. Düzenli eğitim programları sayesinde köpeğiniz kısa bir süre içerisinde yeni ismini sevmiş ve eski ismini unutmuş olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder